UCL Rayne Centre

The project entailed the complete remodelling and refurbishment of the main entrance and entire 1st floor of the UCL Rayne Centre, to provide a new UCL Centre for Respiratory Biology, whilst maintaining all of the other floors operational throughout.

Air source heat pump (ASHP) systems were used throughout, to provide heating and cooling, in the form of variable refrigerant volume / flow (VRV/VRF) heat recovery systems.

Local heat recovery ventilation (HRV) units, connected to the VRV/VRF systems, were incorporated to serve all of the internal write-up facilities, operated automatically under the dictates of local CO2 sensors.

Central ventilation systems were used to serve the new Laboratory facilities, with separate dedicated systems serving each of the two Tissue Culture Labs.
Low energy LED luminaires were used throughout combined with intelligent lighting control systems.

Case Study - UCL Rayne Centre - 01

Project Data

Client

UCL Estates

Architect

Hawkins Brown

Project Team

Peak Contractors